Haku

Lukuhaasteet

Lukuhaasteet

Eepos-kirjastojen lukuhaasteet

Alajärven kaupunginkirjasto

Alajärven kaupunginkirjaston vuoden 2024 lukuhaasteen tavoitteena on saada kaikkiaan 20 merkintää viidestäkymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Leikkimielinen lukuprojekti haastaa tutkimusmatkalle kirjallisuuteen. Kaikki kirjallisuuden lajit käyvät, ja kirjoja voi joko lukea tai kuunnella. Lisätiedot ja tulostettava haastevihko Alajärven kaupungin verkkosivuilla.

Kurikan kaupunginkirjasto

Lukuhaastet 2024 sopii kaikenikäisille ja -tasoisille lukijoille. Kisailu on leikkimielinen ja tarkoituksena on, että haasteeseen voi ottaa osaa hyvin matalalla kynnyksellä ja erilaisia kirjoja lukien. Tavoitteena on täyttää 30 kohdasta vähintään 25. Lisätiedot ja tulostettava haastevihko Kurikan kirjastojen verkkosivuilla.

Lapuan kaupunginkirjasto

Aikuisten kesälukuhaasteen teemana on kotimaa. Aikaa haasteen suorittamiseen on 29.5.-16.9.2024. Voit valita kirjan, joka sijoittuu mihin tahansa Suomeen esim. saaristoon, kaupunkiin, maaseudulle, tunturille, metsään. Toisen kirjan pitäisi sijoittua eri aikakaudelle tai vuosikymmenelle ja voit valita paikan taas itse. Kolmannen kirjan voit valita eri genrestä kuin edelliset, mutta kirjassa pitäisi tulla ilmi selvästi kaupunki/paikkakunta, mihin kirja sijoittuu. Voit halutessasi lukea teokset myös e-kirjana tai kuunnella äänikirjana. Katso lisätiedot Lapuan kaupunginkirjaston verkkosivuilla.

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjaston vuoden 2024 lukuhaasteen teemana on tunteet. Valitse 30 vaihtoehdon listalta 25 kohtaa ja lue tai kuuntele niihin sopivat kirjat. Kaikki kirjallisuuden lajit käyvät.

Tulostettava haastevihko Seinäjoen kaupunginkirjaston verkkosivuilla. Alla vinkkejä kuluvan vuoden lukuhaasteeseen sopivista kirjoista.

Aiempien vuosien lukuhaasteet Seinäjoen kaupunginkirjasto

Vuoden 2023 lukuhaaste tutki muutosta ihmisen elämässä ja ympäröivässä maailmassa. Suoritettavien muutoskohtien listalla yksilön kannalta olivat esimerkiksi elämäntapojen muuttuminen, rakastuminen ja murrosikä. Ympäröivän maailman muutoksista listalla ovat esimerkiksi naisen aseman muutos, ilmastonmuutos ja vallankumous. Tavoitteena oli saada haastevihkoon kaikkiaan 25 merkintää kolmestakymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Yhdestä kirjasta sai aina yhden merkinnän. Kaikki kirjallisuuden lajit kävivät, ja kirjoja sai lukea tai kuunnella.

Vuoden 2022 lukuhaasteessa tutustuttiin erilaisiin paikkoihin, ympäristöihin ja olosuhteisiin. Minkälaista on avaruudessa, vankilassa tai tropiikissa? Entä kun ollaan kartanossa, kylmissä oloissa tai konsertissa? Tavoitteena oli saada haastevihkoon kaikkiaan 25 merkintää kolmestakymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Yhdestä kirjasta sai aina yhden merkinnän. Kaikki kirjallisuuden lajit kävivät, ja kirjoja sai lukea tai kuunnella.

Vuoden 2021 lukuhaasteessa tutustuttiin erilaisiin ihmisiin ja hahmoihin lukemalla tai kuuntelemalla. Tavoitteena oli lukea kirja 25 kohtaan kolmestakymmenestä tarjolla olevasta vaihtoehdosta. Kirjasto haastoi lukemaan kirjoja, joiden henkilöhahmoihin kuuluu esimerkiksi työtön, suurkaupunkilainen, seikkailija tai vallankäyttäjä. Myös taruolennoilla on oma kohtansa. Lukemalla erilaisissa tilanteissa olevista ihmisistä oma näkökulmakin laajenee.

Vuoden 2020 lukuhaasteessa lähdettiin aikamatkalle. Tavoitteena oli saada haastevihkoon kaikkiaan 25 merkintää kolmestakymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Yhden haastekohdan sai lukemalla esimerkiksi 1960-luvulla kirjoitetun tai sille ajalle sijoittuvan teoksen. Tiettyihin vuosiin sijoittuvien haastekohtien lisäksi oli mahdollisuus lukea kirjan, joka sijoittui opiskeluaikaan, talveen tai lama-aikaan. Samasta kirjasta sai aina yhden merkinnän haastevihkoon.

Vuoden 2019 lukuhaasteessa seikkailtiin maailmalla.