E-aineistot Eepos-kirjastoissa

Kirjoja, lehtiä, musiikkia

Kirjautuminen kirjastokortin numerolla (e-kirjapalveluissa tarvitaan lisäksi kortin tunnusluku eli pin-koodi).

Löydä e-kirja

e-kirjojen lainaaminen on muuttunut yhä helpommaksi. Eepos-kirjastojen e-kirjat löydät e-kirjastosta.

Tutustu myös Eepoksen uusimpiin e-kirjoihin.

Kotimaisia e-äänikirjoja

Eepos-kirjastojen e-kirjapalvelusta voit lainata myös e-äänikirjoja. Tarvitset vain nettiyhteyden, kirjastokortin numeron ja pin-koodin.

Kuva: Pixabay.com

Kotimaiset sanomalehdet

ePress on sähköinen palvelu, jossa voit lukea yli 200 kotimaisen sanomalehden näköisversioita heti niiden ilmestyttyä. Palvelussa on mm. Ilkka, Pohjalainen, Helsingin sanomat (myös Kuukausiliite ja Nyt), Aamulehti, Kaleva ja Turun sanomat.

Palvelua voi käyttää vain kirjaston asiakaskoneilla Seinäjoen, Ilmajoen, Kauhajoen, Kurikan, Lapuan, Perhon, Teuvan ja Vetelin kirjastoissa.

Yhtäaikaisten käyttäjien määrää on rajoitettu.

Tiesithän tämän e-kirjoista?

  • Eepos-kirjastojen asiakkaiden käyttöön hankitaan e-kirjoja ja e-äänikirjoja.
  • Niitä voivat lainata ja varata kaikki, joilla on kirjastokortti johonkin Eepos-kirjastoon.
  • E-kirjat palautuvat automaattisesti, joten niistä ei voi kertyä sakkoa. Halutessaan lainan voi kuitenkin palauttaa jo ennen eräpäivää. E-kirjoja ei voi uusia, mutta jos varauksia ei ole, e-kirjan voi lainata uudestaan.
  • E-kirjojen tekstin kokoa voi muuttaa. Niihin voi tehdä omia kirjanmerkkejä ja kirjan sisällä voi tehdä hakuja haluamillaan sanoilla.
  • E-kirjoja voi lukea suoraan selaimessa, ladata kirjan omalle laitteelle tai käyttää mobiililaitteille suunniteltua sovellusta. Lukutapaa voi vaihtaa kesken laina-ajan.
  • E-äänikirjoja voi tällä hetkellä kuunnella vain selaimessa.
  • Kirjoja pääsee selaamaan e-kirjapalvelussa.
  • E-kirjojen ohje

Kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä

eMagz-palvelusta löytyy mm. Ilta-Sanomat, Iltalehti, Elle, Demi ja Apu.

Palvelua voi käyttää vain kirjaston asiakaskoneilla Seinäjoen, Kauhajoen, Kuortaneen, Kurikan, Lapuan, Perhon ja Soinin kirjastoissa. Joissakin kirjastoissa eMagz toimii kirjaston asiakaskoneilla ja langattomassa verkossa (Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Isokyrö, Lappajärvi, Vimpeli ja Ähtäri).

eKirjastosta löydät Eepos-kirjastojen e-kirjojen lisäksi videoita, radio-ohjelmia, eri tiedonalojen sivustoja ja muuta yhdellä haulla.