Haku

E-aineistot Eepos-kirjastoissa

Vinkkejä e-aineistoihin

Tutustu Seinäjoen kirjaston vinkkeihin kiinnostavista e-aineistoista. Niitä pääset käyttämään joko kirjastokortilla tai vapaasti verkossa. Toivottavasti löydät uusia, kiinnostavia palveluita! Täydennämme listaa säännöllisesti.

Tutustu verkossa vapaasti käytettäviin aineistoihin! Vaski-kirjastot ovat keränneet monipuolisen listan. Listalta löytyy linkkejä esimerkiksi kirjoihin, äänikirjoihin, kuunnelmiin ja elokuviin.

Kirjoja, lehtiä, musiikkia

Kirjautuminen kirjastokortin numerolla (e-kirjapalveluissa tarvitaan lisäksi kortin tunnusluku eli pin-koodi).

Löydä e-kirja

e-kirjojen lainaaminen on muuttunut yhä helpommaksi. Eepos-kirjastojen e-kirjat löydät e-kirjastosta.

Tutustu myös Eepoksen uusimpiin e-kirjoihin.

Kotimaisia ja ulkomaisia e-äänikirjoja

Eepos-kirjastosta löytyy myös e-äänikirjoja. Tarvitset vain nettiyhteyden, kirjastokortin numeron ja pin-koodin.

Naxos Spoken Word -palvelussa on yli 6 000 äänikirjaa eri aiheista neljällä kielellä (englanti, saksa, ranska, portugali). Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siellä voi olla yhtä aikaa kirjautuneena kaksi käyttäjää.

Kuva: Pixabay.com

Kotimaiset sanomalehdet

ePress on sähköinen palvelu, jossa voit lukea yli 200 kotimaisen sanomalehden näköisversioita heti niiden ilmestyttyä. Palvelussa on mm. Ilkka, Pohjalainen, Helsingin sanomat (myös Kuukausiliite ja Nyt), Aamulehti, Kaleva ja Turun sanomat.

Palvelua voi käyttää vain kirjaston asiakaskoneilla kaikissa Eepos-kirjastoissa.

Yhtäaikaisten käyttäjien määrää on rajoitettu.

Tiesithän tämän e-kirjoista?

  • Eepos-kirjastojen asiakkaiden käyttöön hankitaan e-kirjoja ja e-äänikirjoja.
  • Niitä voivat lainata ja varata kaikki, joilla on kirjastokortti johonkin Eepos-kirjastoon.
  • E-kirjat palautuvat automaattisesti, joten niistä ei voi kertyä sakkoa. Halutessaan lainan voi kuitenkin palauttaa jo ennen eräpäivää. E-kirjoja ei voi uusia, mutta jos varauksia ei ole, e-kirjan voi lainata uudestaan.
  • E-kirjojen tekstin kokoa voi muuttaa. Niihin voi tehdä omia kirjanmerkkejä ja kirjan sisällä voi tehdä hakuja haluamillaan sanoilla.
  • E-kirjoja voi lukea suoraan selaimessa, ladata kirjan omalle laitteelle tai käyttää mobiililaitteille suunniteltua sovellusta. Lukutapaa voi vaihtaa kesken laina-ajan.
  • E-äänikirjoja voi kuunnella Ellibsin omassa sovelluksessa tai selaimessa.
  • Kirjoja pääsee selaamaan e-kirjapalvelussa.
  • E-kirjojen ohje

Kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä

eMagz-palvelusta löytyy mm. Ilta-Sanomat, Iltalehti, Mikrobitti, Demi ja Apu.

Palvelua voi käyttää vain kirjastossa.

Musiikin verkkokurssit

Rockway-palvelusta voit lainata kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla musiikin verkkokursseja. Käyttöön tarvitaan tietokone/tabletti, verkkoyhteys ja sähköpostiosoite.

Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa ja niitä voi myös varata. Kurssiaineistoon kuuluu videoita, tulostettavaa oheismateriaalia ja mahdollisuus nauhoittaa omaa soittoa ja verrata sitä opettajan soittoon.

Lainattavissa on mm. laulu-, piano-, rumpu- ja kitarakursseja.

Käytössä kaikissa Eepos-kirjastoissa.

RedFox Pro Online -kielipalvelu – sanakirjoja, kielioppeja ja kieltenopiskelumateriaaleja. Käytettävissä kirjaston koneilla ilman tunnuksia.

Kirjastosta voi pyytää tunnukset, jos palvelua haluaa käyttää omalla laitteella etänä. Palvelu on käytössä Seinäjoen ja Lapuan kirjastoissa.

eKirjastosta löydät Eepos-kirjastojen e-kirjojen lisäksi videoita, radio-ohjelmia, eri tiedonalojen sivustoja ja muuta yhdellä haulla.