Search

Lukuliekki-peli

Lukuliekki-peli

Lukuliekki-pelisivusta kuva ja linkki sivulle

Lukuliekki-peli on suunniteltu innostamaan 3.-4. luokkalaisia lapsia lukemaan!

Pelissä luokista / ryhmistä muodostetaan joukkue. Joukkueina lapset kilpailevat toisia Eepos-alueen joukkueita vastaan siinä, mikä luokka on alueen kovin lukija.

Jokaisesta peliin syötetystä luetusta kirjasta oppilas saa pisteitä. Pisteet lisätään luokan yhteispottiin. Huhtikuun loppuun mennessä eniten pisteitä keränneen luokan oppilaista tulee Lukuliekin Haltijoita. Voittajalle oman kotikunnan kirjasto järjestää juhlatilaisuuden sekä palkitsee oppilaat.

Lisäksi oppilas kerää kolikoita lukemalla kirjoja. Kolikoilla omalle pelihahmolle voi ostaa erilaisia lisäosia, kuten hiuksia, neniä ja torahampaita.

Pelissä tarkastellaan ainoastaan joukkueiden yhteistulosta. Kirjojen nimiä tai niiden määrää ei näe kukaan muu kuin oppilas itse sekä hänen opettajansa. Peli suhteuttaa kirjoista saadut pisteet oppilasmäärän mukaan, joten erikokoiset luokat ovat tasaväkisiä ja kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa.

Opettajalle:

Oppilaista ei tarvita muuta tietoa kuin etunimi (ja mahdollisesti sukunimen ensimmäisiä kirjaimia). Ainoastaan opettaja näkee oppilaan lukemat kirjat. Tulostaulukossa ei oppilaita erotella vaan ainoastaan luokan yhteistulos on näkyvillä.

Jos luokkasi haluaa mukaan peliin, ota yhteys omaan kirjastoosi. Voit myös kysyä mahdollisuudesta saada koululle esimerkiksi peliesittelyä tai kirjavinkkausta.

Lukuliekki-pelin vaaleanpunaisen Eepos-otuksen kuva

Tulostettavat ohjeet

Pelin tulostettavat ohjeet löytyvät täältä: